![](http://asaltop.ir/uploads/blog/images/1z6mty9ixz.jpg)
![](http://asaltop.ir/uploads/blog/images/hosu%20copy-bi1qt521k8.jpg)
عسل در مصاف با شکر!!!
عسل و شکر هر دو جزو مهم ترین شیرین کننده های مورد استفاده ی انسان هستند. در این مطلب، می خواهیم یک مقایسه ی کلی بین این دو رقیب دیرینه انجام بدهیم و ببینیم کدام یک از این دو شیرین کننده، مفید تر و بهتر است...
هم عسل و هم شکر، حاوی گلوکز و فروکتوز هستند. اما باید توجه داشت، طی فرآیندهایی که در کارخانه روی شکر انجام می شود، اسیدهای ارگانیک، پروتئین، عناصری نیتروژنی، آنزیم ها و ویتامینهای این محصول از بین می روند؛ در حالیکه عسل، بعنوان یک شیرین کننده ی طبیعی، در زمان بسته بندی، تنها کمی حرارت می بیند. همچنین، عسل حاوی ویژگیهای آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی نیز هست که نمی توان آنها را در شکر پیدا کرد.
سه نکته ی تغذیه ای هست که شما را نسبت به مصرف عسل به جای شکر، راغب می کند:
یک
هر قاشق غذاخوری شکر یا ساکاروز، 46 کالری دارد، در حالیکه هر قاشق غذاخوری عسل، 64 کالری دارد. از آنجایی که عسل دارای کالری بیشتری است، پس می توانیم با مصرف کم آن، کالری مورد نیاز بدنمان را تامین کنیم، همچنین قدرت شیرین کنندگی عسل از شکر بیشتر است. این امر باعث می شود شما کالری اضافی کمتری نیز دریافت کنید. همچنین در دراز مدت از نظر اقتصادی هم به صرفه است. همینطور، شوکه می شوید وقتی بدانید در هر قوطی نوشابه 10 قاشق چایخوری شکر استفاده شده، یا اینکه در هر قالب شکلات 7 قاشق چایخوری شکر وجود دارد!!!
دو
شکری که روی میزتان جا خوش کرده است، ساکاروز است. ساکاروز نوعی قند مرکب است که از دو مولکول چسبیده به هم تشکل می شود. وقتی شکر می خوریم، معده ی مجبور می شود برای تجذیه ی این دو مولکول و استفاده از انرژی آنها، از آنزیمهای خودش استفاده کند. اما عسل کاملاً فرق می کند. زنبورهای عسل نوعی آنزیم خاص را به شهد اضافه می کنند که ساکاروز را تبدیل به گلوکز و فروکتوز می کند- این دو نوع قند، از نوع قندهای ساده ای هستند که بدن مستقیماً جذبشان می کند.
به همین دلیل، شاخص گلایسمی عسل نسبت به شکر، پایین تر است. شاخص گلایسمی (Glycemic Index) اثر غذاهای مختلف بر سطح گلوکز خون را اندازه گیری می کند. هر چه میزان GI کمتر باشد، جذب و ورود قندها به جریان خون آرامتر صورت می گیرد و فرآیند هضم، آرام تر و سالم تر انجام می شود.
دکتر ران فِسِندِن، در کتاب انقلاب عسل می گوید: با این سرعتی که شکر، سطح گلوکز خون را بالا می برد، می تواند برای بدن افرادی که در سوخت و ساز گلوکز مشکل دارند، منجر به ایجاد مشکلاتی عدیده ای شود... وقتی مواد غذایی که دارای میزان بالای ساکاروز هستند، مصرف می کنیم، در حقیقت بسیاری از مواد مغذی مفید و لازم برای بدن را از رژیم غذاییمان حذف کرده ایم، در نتیجه در معرض ابتلا به خیل عظیم بیماریهای مزمن قرار میگیریم، بیماریهایی همچون دیابت، بیماریهای قلبی، برخی از انواع سرطانها، پوکی استخوان و حتی بیماریهای عصبی همچون ام اس و...
دو
بر خلاف عسل، شکر از هرگونه مواد معدنی یا ویتامین ها خالی است (به این مساله کالری خالی گفته می شود)، شکر روی مواد مغذی بدن را می پوشاند تا در سیستم بدن بسوزند. وقتی تمامی این مواد مغذی سوختند، سوختِ کلسترول بد و اسیدهای چرب در بدن دچار تاخیر می شود، این امر باعث پیدایش کلسترول بالا و ابتلا به چاقی می شود که در این حالت، اسیدهای چرب روی اندام ها و بافت ها را می پوشانند. همین است که میبینیم افراد چاق دچار مشکلات تغذیه ای و مشکلات سلامتی هستند.
پیام ما این است که اگر به سلامتی و تناسب اندام و وزن خود اهمیت می دهید، عسل انتخابی هوشمندانه تر نسبت به شکر است. در کنار تمامی اینها، به جرات می گوییم که از نظر طعم و مزه، شکر نمی تواند رقیبی برای عسل باشد.
WWW.ASALTOP.IR