آیا می دانید عسل یک ماده زنده و فعال است؟
بر خلاف مربا، انواع شربت و مواد غذایی از این دست، عسل دائماً در حال تغییرات داخلی و واکنش های درونی است تا محافظتِ کاملی را از خود به عمل آورد.
عسل حاوی چند آنزیم است، که هر کدام عملکردی خاص دارند. همان طور که می دانید، آنزیم ها فقط در سلول های زنده یافت می شوند؛ آنزیم واکنش های درون سلولی را کنترل می کند.
دیاستاز، یکی از آنزیم های اصلی عسل است، این آنزیم عامل شکستن قندهای ترکیبی و تبدیل آنها به قندهای ساده است. دیاستاز در بزاق دهان هم یافت می شود. جالب است بدانید که همین آنزیم عامل شکرک زدن عسل هم هست.
دیاستاز همانند آهنربا، ذرات جامد معلق در عسل را به هم میچسباند و این مواد به شکل جامد در عسل رخ می نمایند که ما به آن شکرک یا رس زدن عسل می گوییم.
هم عسل گیاهی و هم عسل تغذیه ای (شکری)، شکرک می زنند. اما عسل تقلبی، هیچگاه شکرک نمی زند. شکرک عسل گیاهی یک دست و نرم است و با کمی حرارت رفع می شود؛ شکرک عسل شکری کمی زبر است و با حرارت بیشتری رفع می شود.
در حرارت های بالاتر از ۶۵ درجه با مدت بیشتر از ۱۰ دقیقه، دیاستاز به طور کلی نابود می شود و عسل دیگر شکرک نمی زند، اما این عمل توصیه نمی شود.
www.asaltop.ir